• Calypso
  • Calypso @ Field

CALYPSO-nyhedsbrev – september 2020

4. sep 2020

Kære alle CALYPSO-brugere,

Vi er meget glade for at kunne fortælle om de seneste udviklinger, som nu er testet færdig og klar til brug i CALYPSO. Hop på vores næste webinar onsdag den 9. sep., hvor vi fortæller om de nyeste udviklinger (se mere nederst i mailen).

Pesticidoverblik (Free version)

I samarbejde med Aarhus Kommune har vi udviklet et nyt pesticid-lag i CALYPSO. Her kan du lynhurtigt danne dig et overblik over i hvilke boringer, der er fundet pesticider og du kan se hvilke stoffer og koncentrationer, der er fundet. I ”pesticidoverblikket” kan du let dykke ned og se tidsserier for de enkelte stoffer.

Rapportudtræk af pesticidoverblikket (Premium version)

Ønsker du at skaffe et overblik over pesticidfund i din kommune, kan du i vores nye rapportmodul downloade et overblik. Der er wms-adgang til laget og på sigt bliver der også mulighed for at få en wfs-udstilling af pesticid-overblikket inkl bagvedliggende data hvis dette ønskes.

GIS lag i CALYPSO (Free version)

Vi vil jo gerne “bringe” relevante data til dig frem for at du jage dem i forskellige databaser. Derfor at vi fundet en række temalag som vi tror er relevante for dig og indført dem i et nyt lagtræ.

Nu kan du fx se BNBO, indvindingsoplande, §3 natur, V1/V2 kortlagte grunde og meget andet sammen med alle CALYPSO funktionerne (tidsserie, geologiske snit mm).

Andre udviklinger 

Vi har forbedret datamenuen, som fremkommer, når du klikker på en station eller en boring. For DGU-boringer er der kommet link til JUPITER og BORPRO og der er kommet koncentrationsniveauer på alle parametre + rød/gul/grøn kategorisering.

Webinarer

Vi holder løbende webinarer om CALYPSO og specifikke anvendelser. Følgende er planlagte:

9. september: Nye features i CALYPSO 

16.september: CALYPSO og geologiske snit 

24. september: Online vandstandslogning med Calypso 

30. september: CALYPSO – tips & tricks 

8. oktober: Kom i gang med CALYPSO 

Tilmelding til Anni på at@watsonc.dk 

Støt os gerne med en Premium licens eller støtte til specifikke udviklinger

Vi er taknemlige over alle vores CALYPSO- brugere, hvad enten I er på en Free eller Premium licens. Du har mulighed for at støtte den forsatte udvikling ved at blive Premium-bruger. Premium licensen er til 2.400 kr årligt. Du kan også hjælpe forskellige udviklingsønsker på vej igennem Crowdfunding. Se aktuelle Crowd-funding issues her https://calypso.watsonc.dk/#crowdfunding og send os gerne forslag.

Ønsker du ikke disse mail, bedes du give os besked på mail@watsonc.dk

God weekend til jer alle

Med venlig hilsen

Jacob Birk Jensen